2020-08-19 14:56:39• hírek • Bede Emőke

Fennakadásokat okozott a lezúduló vízmennyiség Szatmárnémetiben

Leszakadt az ég szerdán Szatmárnémetiben, a hirtelen lezúdult csapadék pedig a város több, fontos csomópontján is fennakadásokat okozott a forgalomban.

A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék elnyelése a korábbi évekhez hasonlóan idén is kihívást jelentett a csatornák számára. Szatmárnémeti több, forgalmas pontján - pl. Batizi úti vagy az Octavian Goga sugárúti felüljárónál - is nehézkesen zajlott a közlekedés a magas vízszint miatt: óvatosan kellett közlekedniük autósoknak, gyalogosoknak egyaránt. Sőt, a kritikus pontokon már a hatóságok közbelépésére is szükség volt: néhol forgalomirányításra volt szükség, máshol pedig a felgyülemlett víz mielőbbi kiszivattyúzására.


„Az augusztus 19-én lehullott csapadékmennyiség Szatmárnémeti több pontján is problémát okozott, ezért az APASERV munkatársai szivattyúkkal és pompákkal szivattyúzzák a fő csomópontokon összegyült vizet. Szerda estig egész Szatmár megyében narancssárga riasztás van érvényben, akár 30-40 liter is eshet négyzetméterenként, amely jóval meghaladja a Szatmárnémeti csatornahálózat kapacitását. Kollégáink folyamatosan dolgoznak a problémák elhárításán” - üzente a város lakosságának a város polgármesteri hivatala.


Így mutatta a RainViewer applikáció a felhőszakadást.














Fotó: Barakonyi Levente

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: